image
Sursa foto: sinopsis.info.ro

MORATORIU de 4 luni asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

Parlamentul instituie moratoriu asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova prin investiție.

Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege privind instituirea moratoriului asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova.

Potrivit prevederilor, se instituie moratoriu, pentru o perioadă de 4 luni, asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Moratoriul ar putea fi prelungit pentru o perioadă de cel mult două luni.

Cererile de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție care au fost depuse până la data intrării în vigoare a acestei legi vor fi procesate în continuare.

Proiectul de lege a fost votat în două lecturi.

Precizăm că Parlamentul a abrogat, în primă lectură, controversata lege a cetățeniei prin investiție, promovată de fosta coaliție majoritară controlată de PD și care risca să ne coste regimul liberalizat de vize cu UE, așa cum a atenționat recent Comisia Europeană, a fost abrogată de Parlament.

Actul normativ prevedea că autoritățile acordă cetățenia R. Moldova unui cetățean străin sau unui apatrid care varsă contribuții la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau a efectuat, timp de 60 de luni, investiții în domeniile de dezvoltare strategică.

Valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă constituie echivalentul a 100.000 de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: