image
Sursa foto: Jurnal.md

Chicu atacă dur opoziția în contextul proiectului de lege privind ONG-urile: „Vor să distrugă țara”

În timp ce reprezentanții opoziției au atenționat că sunt zile numărate pentru a vota proiectul de lege privind ONG-urile pentru a primi asistența macrofinanciară europeană, inițial președintele Igor Dodon a avertizat că nu-l va promulga, iar azi premierul Ion Chicu a criticat opoziția și a acuzat-o că prin acest proiect dorește „lichidarea statului RM”.

„Vreau să remarcă animozitățile și agitațiile celor care sunt finanțați din extern prin ONG-uri, chipurile vor să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au același obiectiv, să distrugă țara. Noi nu suntem împotriva legii ONG-urilor, este o lege necesară, dar în redacția votată în 2018 nu este acceptabilă, deoarece astfel prin intermediul acestor ONG-uri, RM își va pierde în linii mari independența”, a spus premierul.

Acesta a mai opinat că după ce va fi votat proiectul, activitățile politice din RM „vor fi finanțate deschis prin intermediul ONG-urilor”. „RM, ca stat, trebuie să aibă controlul asupra activităților sale interne, ca orice stat care se respectă. Sper că Parlamentul când va vota această lege, va lua în considerație amendamentele expuse în comisie săptămâna trecută. Ceea ce fac unii exponenți politici ai opoziției în dorința de a promova această lege, așa cum a fost aprobată în 2018, este o încercare de a lichida statul RM”, a conchis Chicu

Amintim că joi proiectul de lege a fost votat unanim de deputații Comisiei Juridice din Parlament, inclusiv de deputații PD.

Anterior, președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a dat asigurări Uniunii Europene că proiectul de lege cu privire la ONG-uri va fi votat în Parlament. O reacție la criticele lansate la sfârșitul săptămânii trecute de Igor Dodon la adresa proiectului respectiv a avut și președinta PAS, Maia Sandu.

„Știți de ce Igor Dodon și gașca lui se opun vehement noii legi a organizațiilor neguvernamentale? Pentru că odată adoptată legea, Dodon nu va mai putea face campanie electorală folosind ”fundația de caritate” a Galinei Dodon. Pentru că proiectul noii legi spune clar că organizațiile neguvernamentale, inclusiv fundațiile, nu pot susține material și gratuit partidele politice și candidații care se implică în campanie electorală. Acesta este adevăratul motiv din care Igor Dodon și guvernul lui dau cu piciorul la 1 miliard 500 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani care ar trebui să susțină economia și oamenii nevoiași”, a spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: