image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Cui a mulțumit pentru donații și ajutor președintele Dodon, în ziua în care medicii romani au ajuns la Chișinău

Ultima ediție „Președintele răspunde” a șefului statului Igor Dodon a fost filmată, așa cum spune chiar el la începutul acesteia, pe 30 aprilie, curent, la Sadova, Călărași. Deoarece în timpul emisiunii începe să plouă, este clar că aceasta e realizată la scurt timp după ce echipa formată din 45 de medici români au ajuns la Chișinău pentru a ajuta medicii din RM în lupta cu pandemia. Un cetățean a sugerat printre altele că ajutoarele umanitare care vin în RM ar trebui să ajungă în toate instituțiile medicale din raioane, nu doar la Chișinău. În replică președintele a enumerat țările care au oferit donații RM, dar nu a suflat nici un cuvânt despre medicii ajunși la Chișinău și decizia autorităților române de a oferi un ajutor nerambursabil de 3, 5 milioane de euro Republicii Moldova.

Unul din cetățeni, Mihail Sava, a solicitat ca ajutoarele umanitare medicale „să ajungă nu doar la chișinăuieni, ci la absolut toți oamenii din RM care au nevoie de ele”.

În replică, Igor Dodon, s-a referit la ajutoarele care au ajuns în această perioadă în RM. „Trebuie să menționez că au venit ajutoare din diferite țări și vreau să punctez pe etape: China, Elveția, Federația Rusă, Turcia. După aceea, am văzut în ultimele zile – Ungaria, România. Mă refer la relațiile bilaterale, în afară de OMS, Banca Mondială și alte organizații. Eu vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru acest suport și vreau să vă asigur că el ajunge la destinație”, a fost răspunsul președintelui.

Acesta a mai adăugat că în ultimele săptămâni a vizitat câteva spitale raionale. „Mie majoritatea medicilor îmi spun că sunt și medicamente, și consumabile pentru a face față acestei pandemii. De aceea vreau să vă asigur că noi transmitem aceste ajutoare mai departe”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că ieri o echipă formată din 42 de medici și asistenți români au venit la Chișinău pentru a sprijini personalul medical din RM în următoarele două săptămâni.

Până la momentul actual aproape 1000 de angajați medicali din RM au fost infectați cu noul coronavirus.

Guvernul de la București a aprobat ieri seara acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 3,5 milioane de euro, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: