image
Sursa foto: Vladimir Plahotniuc//Facebook

Plahotniuc, mesaj pe Facebook dedicat lui Luncașu

La trei zile după moartea lui Iurie Luncașu, fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a postat un mesaj Facebook dedicat acestuia.

„Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Luncașu a decedat în noaptea de 17 august. Șoferul acestuia a fost cel care a sunat la poliție, mărturisind anchetatorilor că Luncașu s-a împușcat.

După ce a oprit mașina, afaceristul i-ar fi cerut subalternului să scrie următorul mesaj: „Am cumpărat căsuța albă în 2017 și am fost investitor". Ulterior, șoferul ar fi ieșit din automobil, iar Luncașu s-ar fi împușcat în cap.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit însă un dosar penal pentru omor intenționat pentru a cerceta mai multe versiuni în acest caz, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.

Precizăm că operațiunea de vânzare cumpărare a palatului de pe strada Timiș din Chișinău, numită și „Casa albă”, atribuită lui Vladimir Plahotniuc, care a avut loc în ianuarie 2017, a fost intermediată de Luncașu - apropiat de-al fostului șef al Partidului Democrat.

Drept proprietar al imobilului figurează o firmă din Republica Moldova, deținută integral de o companie ofshore din Cipru. Plahotniuc a negat că palatul de pe strada Timiș i-ar aparține, însă Jurnal TV a intrat în posesia unor documente, care demonstrează că firma cipriotă care a cumpărat „Casă albă” este administrată din același sediu și de către aceleași persoane, care gestionează toate afacerile lui Plahotniuc, atât cele din Republica Moldova, cât și cele de peste hotare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: