„Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Luncașu a decedat în noaptea de 17 august. Șoferul acestuia a fost cel care a sunat la poliție, mărturisind anchetatorilor că Luncașu s-a împușcat.

După ce a oprit mașina, afaceristul i-ar fi cerut subalternului să scrie următorul mesaj: „Am cumpărat căsuța albă în 2017 și am fost investitor". Ulterior, șoferul ar fi ieșit din automobil, iar Luncașu s-ar fi împușcat în cap.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit însă un dosar penal pentru omor intenționat pentru a cerceta mai multe versiuni în acest caz, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.

Precizăm că operațiunea de vânzare cumpărare a palatului de pe strada Timiș din Chișinău, numită și „Casa albă”, atribuită lui Vladimir Plahotniuc, care a avut loc în ianuarie 2017, a fost intermediată de Luncașu - apropiat de-al fostului șef al Partidului Democrat.

Drept proprietar al imobilului figurează o firmă din Republica Moldova, deținută integral de o companie ofshore din Cipru. Plahotniuc a negat că palatul de pe strada Timiș i-ar aparține, însă Jurnal TV a intrat în posesia unor documente, care demonstrează că firma cipriotă care a cumpărat „Casă albă” este administrată din același sediu și de către aceleași persoane, care gestionează toate afacerile lui Plahotniuc, atât cele din Republica Moldova, cât și cele de peste hotare.