image
Sursa foto: Getty Images

Decizie radicală în Olanda: Guvernul interzice fotbalul până la 1 septembrie; Ce se întâmplă cu Eredivisie

Olanda a luat o decizie radicală în ceea ce privește măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și a interzis evenimentele sportive până la data de 1 septembrie.

Anunțul oficial a fost făcut de premierul Mark Rutte, în această seară, în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că toate adunările de acest fel vor fi interzise, indiferent dacă se permite accesul suporterilor sau nu.

Rutte se teme că o relaxare a restricțiilor va duce către un nou val de infectare cu COVID-19, astfel că nu se gândește să renunțe la strategia abordată până în prezent.

"Este maximul pe care îl putem face în momentul de față. Prin relaxarea timpurie a distanțării sociale vom ajunge la un al doilea val de infecții.

Sunt decizii dificile, dar e mai bine să fim siguri decât să ne pară rău. Trebuie să fim foarte precauți. Asta înseamnă că nu vom avea fotbal profesionist până la 1 septembrie", a declarat premierul Rutte, citat de Daily Mail.

În cazul în care va fi menținută această decizie, Olanda nu are nicio șansă de a relua actualul sezon la timp, astfel că el trebuie încheiat prematur.

Olandezii par să aibă acum la dispoziție doar două variante. Declararea nulă a sezonului actual sau stabilirea campioanei și a echipelor calificate în cupele europene în funcție de clasamentul actual.

Federația Olandeză de Fotbal a precizat că va iniția discuții cu UEFA pentru a stabili modul în care va fi gestionată această situație.

"Conducerea Federației intenționează să încheie sezonul 2019/2020. Având în vedere decizia Guvernului de astăzi, Federația se va consulta cu UEFA, iar ulterior se va lua o decizie. Vineri, cluburile și celelalte părți implicate vor avea o ședință pentru a fi discutate consecințele", se arată în comunicatul emis de KNVB, potrivit De Telegraaf.

Fotbalul din Eredivisie s-a oprit după 26 de runde. Ajax și AZ Alkmaar se află pe primele două poziții, ambele având 56 de puncte.

Forul european insistă ca toate campionatele să se încheie pe teren, însă admite că termenul propus poate fi prea scurt pentru anumite țări, astfel că va lua în calcul și anumite excepții.

"A existat o recomandare clară oferită, ca toate campionatele și Cupele să fie finalizate, însă anumite cazuri speciale vor fi judecate în cazul în care se va decide anularea lor.

În acest sens, pregătim deja anumite reglementări în ceea ce privește participarea în cupele europene", a transmis UEFA, potrivit BBC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: