Reporterii Jurnal TV vă vor informa din oră în oră despre mersul alegerilor și vor transmite în direct de la Chişinău și de la Bălţi.

Pe lângă știri la fiecare oră fixă, la Jurnal TV veți mai putea urmări ediții speciale, pe parcursul zilei, unde va fi analizat procesul electoral, iar de la 21.00 urmăriți anunțarea rezultatelor alegerilor, care vor fi discuta cu analiștii.

Precizăm că astăzi urmează să fie aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri locali. Totodată, în patru circumscripții uninominale urmează să fie ales câte un deputat în Parlament după ce foștii parlamentari aleși în aceste circumscripții au renunțat la mandate. Este vorba despre circumscripțiile uninominale Nisporeni, Suburbiile de Vest ale Capitalei, Transnistria și Europa de Vest.

Pentru alegerile de astăzi vor fi deschise 1969 de secții de votare. Cele mai multe se găsesc în circumscripțiile electorale: Chișinău, Orhei, Ungheni, Soroca. Cele mai puține secții de votare vor fi deschise în circumscripțiile electorale Dubăsari și Basarabeasca.

În total, la vot sunt așteptați aproape 3 milioane de moldoveni.