image
Sursa foto: Getty Images

122 de milioane de oameni ar putea fi împinși în pragul foametei, la nivel global, din cauza pandemiei

Un număr de 122 de milioane de oameni ar putea fi împinși în pragul foametei, la nivel global, din cauza pandemiei, pe fondul creșterii șomajului și reducerii ajutoarelor sociale.

Confederația Oxfam (una dintre cele mai puternice organizații de caritate, la nivel mondial) atrage atenția că numărul deceselor asociate foametei ar putea fi chiar mai mare decât cele provocate de coronavirus.

Multe persoane din țările emergente (Brazilia, India, Africa de Sud) au rămas fără joburi în contextul pandemiei, iar situația este și mai rea pentru familiile din țările sărace, finanțate de multe ori de trimiterile de bani ale memebrilor plecați la la muncă în țările mai dezvoltate, scrie Biziday.

Oxfam anticipează în raportul său o situație sumbră în care se va ajunge la o medie de 12 mii de persoane decedate zilnic din cauza foametei, un număr dublu față de cel al deceselor zilnice provocate de coronavirus.

Chiar și țările cu o economie mai puternică se confruntă cu provocări sociale. De exemplu, în Marea Britanie în perioada pandemiei 3.7 milioane de oameni au primit hrană de la organizațiile de caritate sau au făcut apel la banca de alimente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: