image
Sursa foto: Facebook // Maia Sandu

Maia Sandu, în drumeție la Orheiul Vechi cu stagiarii de la Președinție: „Ne-am bucurat de priveliștea unică”

Șefa statului a mers astăzi în drumeție la Orheiul Vechi, însoțită de tinerii stagiari de la Președinție. Împreună, aceștia au cutreierat localitățile Butuceni și Furceni, savurând priveliștile pitorești din zonă.

Într-o scurtă descriere postată pe rețelele sociale, în care președinta relatează despre activtățile de astăzi pe care le-a avut alături de tineri, aceasta promite că experiența va mai fi repetată.

„Astăzi, împreună cu stagiarii de la Președinție, am fost în drumeție la Orheiul Vechi. Am mers pe jos, pe stânci și prin pădure, de la Butuceni până la Furceni. De-a lungul traseului, ne-am bucurat de priveliștea unică pe care ne-o oferă regiunea. A fost o zi frumoasă, iar la despărțire am convenit să repetăm această experiență”, se arată în postarea Maiei Sandu.

Amintim că în luna ianuarie, președinția Republicii Moldova a lansat un program de stagii pentru viitorii profesioniști. Candidații au putut depune dosarul pentru stagiu în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri prezidențiali.

Durata stagiului este de trei luni, cu posibilitatea de extindere a termenului până la șase luni.

Candidații au putut opta pentru un stagiu în cadrul Direcțiilor Juridică, Informare și comunicare cu mass-media, Politică internă, Relații externe și protocol, Petiții și audiență, Management al documentelor, Administrare patrimoniu, precum în Secția e-administrare și securitate informațională și în Serviciul resurse umane. De asemenea, candidații au putut alege să facă un stagiu în cadrul echipei de consilieri prezidențiali: în domeniul economic - Veaceslav Negruța, în domeniul educației și cercetării - Valentina Chicu, în domeniul culturii - Angela Brașoveanu Erizanu, pentru relațiile cu diaspora - Elena Druță, pentru comunicare publică - Sorina Ştefîrţă

Noutăţile partenerilor

comentarii: