image
Sursa foto: Getty Images

Ce efecte a avut EURO 2020 asupra cotei de piață a jucătorilor

EURO 2020 a avut un efect interesant asupra cotelor de piață a multora dintre jucătorii care s-au remarcat sau nu la turneul final.

De exemplu, cota de piață (a nu se confunda cu valoarea unui transfer) a lui Pedri, puștiul Barcelonei care a fost titular în naționala Spaniei, a crescut cu 10 milioane, de la 70 la 80 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate, transfermarkt.com.

Juventus a refuzat deja o ofertă de 80 de milioane de euro pentru unul din eroii squadrei azzurra, Federico Chiesa, chiar dacă el este evaluat acum la doar 70 de milioane, cu 10 mai mult decât înainte.

De altfel, cei mai mulți dintre fotbaliști precum Kalvin Phillips, Gonçalo Guedes, Marcos Llorente, Alexander Isak, Phil Foden, Frenkie de Jong și Romelu Lukaku au înregistrat aceeași creștere.

Gianluigi Donnarumma, cel ales jucătorul turneului, valorează cu doar 5 milioane în plus, dar asta pentru că cota lui era deja foarte mare, la fel ca în cazul lui Harry Maguire.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o un alt puști, Jude Bellingham - de la 35 la 55 de milioane de euro. Apoi, Mason Mount de la Chelsea, de la 60 la 75 milioane de euro.

Dar chiar și o rezervă a campioanei Europei, atacantul Raspadori de la Sassuolo, se bucură de o cotă mult mai bună: de la 4 la 15 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: