image
Sursa foto: edinet.md

Primarul de Edineț „a ajutat” firma cumnatului său din bani publici

Primarul municipiului Edineț a ajuns în vizorul ANI după ce ar fi asigurat din banii publici tot necesarul pentru amenajarea și activitatea unei firme - clădire administrativă, rețele inginerești, drumuri, iluminat stradal, dar și construcția unei hale industriale cu o suprafață de 1400 de metri pătrați.

Inspectorul de integritate a identificat probe ce demonstrează interesul personal între primar și unul dintre co-fondatorii acestei firme, care s-a dovedit a fi cumnatul său. Firma gestionează întregul Parc industrial Edineț din regiunea de nord a țării.

Potrivit actului de constatare, primarul a încheiat cinci acte administrative și juridice cu această firmă, și anume – două contracte de comodat, două procese verbale de predare- preluare a unui bloc administrativ și a unor construcții, dar și o dispoziție prin care au fost realizate achitări de facturi din cadrul unui proiect de grant în sumă de 1 112 093 lei.

Edilul nu a declarat conflictul de interese la ANI, nu l-a soluționat în termenul prevăzut de lege și a admis consumarea conflictelor de interese, în raport cu firma al cărei fondator este ruda sa.

Dacă actul va rămâne definitiv, ANI va solicita revocarea din funcție a primarului. Totodată, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: