image
Sursa foto: jurnal.md

327 de școli din RM activează cu prezența fizică a elevilor claselor primare; Ce se întâmplă cu restul instituțiilor

Conform ultimelor date actualizate ale Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la data de 9 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ):

- 494 instituții de învățământ general activează exclusiv online;

- 327 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;

- 148 instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;

- 271 instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Conform comunicatului MECC, la data de 9 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte 9 instituții din țară și 72 de clase.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 189, iar 1853 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 248 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 131 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 128 persoane, iar alte 76 se află în autoizolare.

În perioada 05-09 aprilie, în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv 3 studenți, 2 cadre didactice și 8 cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați 2 studenți, 0 cadre didactice și 0 cadre auxiliare.

În învățământul profesional tehnic au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 16 de elevi, 6 cadre didactice și 15 de persoane alte categorii de personal, se arată în comunicat.

MECC anunță că în învățământul de educație timpurie, 27 grădinițe și 77 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 26, iar alți 2500 de copii se află în autoizolare. 119 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 161 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 117 de persoane, iar alte 235 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Citeşte mai mult despre

comentarii: