image
Sursa foto: Igor Dodon // Facebook

Dodon, după ce a cutreierat mai multe instituții de învățământ: Politicienii nu au ce căuta în școli, mai ales în pandemie

Președintele a declarat că susține ordinul ministerului Educației prin care se interzice „accesul în instituțiile de învățămînt a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional ca manifesările cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice”. Dodon a declarat că politicienii nu au ce căuta în școli și grădinițe, mai ales în pandemie, cu toate acestea ieri, 17 septembrie președintele a vizitat mai multe instituții de învățământ din raionul Taraclia și orașul Leova, fotografiindu-se cu elevii. De această dată Igor Dodon a purtat mască.

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a emis un ordin în scopul protecției sănătății studenților, elevilor și angajaților instituțiilor de învățământ iar nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați.

Întrebat ce crede despre oridinul ministrului Igor Șarov, despre care anterior Igor Dodon susținea că dacă și-ar dori, mâine ar fi demis, președintele a declarat că-l va respecta.

„Am văzut acest ordin ieri, mi-aș dori să fie permanent. Nu au ce căuta politicienii în școli și grădinițe mai ales în pandemie. Este corectă această decizie în special în perioada electorală”, a menționat Dodon în emisiunea „Președintele Răspunde”.

dodondodon

Președintele susține că până va fi acceptată candidatura sa în cursa pentru alegerile prezidențiale va continua să meragă în vizite oficiale în calitare de președinte. „Voi respecta acest ordin când voi fi candidat. Nu trebuie să permitem la nimeni să facă politică în școli și grădinițe”, a punctat Dodon.

Ieri, 17 septembrie Igor Dodon a avut 16 întrevederi la sudul RM, unde a vizitat și câteva instituții de învățământ, postând mai multe fotografii cu elevi pe pagina sa de Facebook.

dodondodon

În emisiunea de astăzi Dodon a declarat că la întrevederile sale nu discută subiecte electorale, însă postările sale îl contrazic. Acesta anunță despre inițiativa sa de a dubla salariile cadrelor didactice, promisiune efectuată și în cadrul altor vizite de săptămâna trecută.

În cadrul vizitei în teritoriu, am mers la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din orașul Leova.

Am discutat cu colectivul de pedagogi și le-am mulțumit pentru munca lor zilnică. În context, i-am informat despre inițiativa pe care am lansat-o recent de a dubla salariile profesorilor în anul viitor”, scrie Igor Dodon pe pagina sa.

Vizita de lucru de astăzi a continuat în raionul Taraclia. La Liceul Teoretic „Ivan Vazov” am participat la festivitatea de redeschidere, după renovare, a blocului destinat claselor gimnaziale, reparat cu susținerea Consiliului Raional.

În cadrul acestor evenimente solemne, am înmânat Diploma de Onoare a Președintelui unui grup de șase profesori. În context, am informat colectivul didactic despre inițiativa mea de a dubla în anul 2021 salariile angajaților din sistemul educațional al Republicii Moldova”, susține președintele.

Igor DodonIgor Dodon

Noutăţile partenerilor

comentarii: