image
Sursa foto: gustavklimt.net

Un tablou de Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus la o galerie de artă din Italia

Un tablou realizat de pictorul austriac Gustav Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus sâmbătă la o galerie de artă din Italia, relatează Agerpres.

„Portretul unei doamne” a fost furat de la Galeria Ricci Oddi din Piacenza, nordul Italiei, în februarie 1997, şi a fost găsit în curtea aceleiaşi galerii în decembrie 2019.

Câţiva muncitori italieni au găsit pictura - un portret al unei tinere femei, finalizat în 1917 - atunci când curăţau iedera de pe zidul exterior al galeriei şi au descoperit o uşă ce acoperea o mică grotă. Tabloul era înfăşurat într-un sac de plastic negru şi părea a fi nedeteriorat.

Expunerea picturii este în primul rând „un cadou pentru oraşul Piacenza, atât de afectat de pandemia care a lovit ţara noastră şi întreaga lume", a declarat directorul galeriei, Massimo Ferrari, într-un comunicat.

Galeria Ricci Oddi urma să organizeze cu această ocazie o ceremonie ce va fi difuzată online, deoarece spaţiile dedicate artei sunt încă închise publicului în Italia din cauza pandemiei de COVID-19.

Pictura recuperată face parte dintr-o serie de portrete pe care Gustav Klimt le-a finalizat în ultimii ani de viaţă, între 1916 şi 1918.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: