Breaking News

image
Sursa foto: mediafax.ro

Starul NBA Enes Kanter, un critic al lui Recep Erdogan, se teme să meargă la un meci în Londra: Nu mă simt în siguranţă

Starul NBA Enes Kanter, blocat scurt timp pe Aeroportul Otopeni în mai 2017, refuză să meargă la un meci de baschet programat în Marea Britanie de teama unei tentative de asasinat, în contextul în care este un contestatar al Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, relatează BBC News online.

New York Knicks, echipa lui Enes Kanter, ar urma să joace cu Washington Wizards pe Arena O2 din Londra pe 17 ianuarie.

Însă Enes Kanter, în vârstă de 26 de ani, a declarat pentru postul Radio 1 Newsbeat că nu va participa la acest meci. „Administraţia din Turcia este obsedată de mine. Eu vorbesc împotriva preşedintelui Erdogan, astfel că nu mă simt în siguranţă. Este trist (...), îmi doream foarte mult să văd Londra, dar nu pot risca", a declarat Enes Kanter, scrie mediafax.ro.

„Nu spun că Erdogan intenţionează să efectueze vreo operaţiune împotriva mea la Londra, dar acolo sunt mulţi susţinători nebuni ai preşedintelui Turciei. Aţi putea spune că sunt paranoic că nu îmi asum riscul. Echipa mea de protecţie mi-a spus că dacă merg la Londra nu pot ieşi din cameră pentru alte activităţi. Primesc din ce în ce mai multe ameninţări cu moartea, sute în ultimele zile. Dar nu voi înceta să fiu critic, vreau ca toată lumea să ştie ce se întâmplă în Turcia", a spus Kanter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: