image
Sursa foto: Jurnal.md

Primul în Moldova și TVR Moldova, participanți în cursa pentru cele două frecvențe naționale eliberate de Prime și Canal 2

Postul de televiziune Primul în Moldova, afiliat socialiștilor, care retransmite emisiuni de la Pervîi Kanal din Moscova, și TVR Moldova, care retransmite emisiuni din România, sunt singurii radiodifuzori care participă în concursul anunțat de Consiliul Audiovizualului (CA) privind utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră.

Primul în Moldova a depus dosarul la Consiliu pe 27 noiembrie, iar TVR Moldova pe 18 decembrie informează Media-azi.md. Concursul are loc în condițiile în care Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020.

Potrivit listei participanților la concurs, publicate pe site-ul CA, Primul în Moldova pretinde la rețeaua de stat numărul III, pe care anterior a emis Prime TV, care aparține ex-liderului PD, Vladimir Plahotniuc.

TVR Moldova vrea să emită pe rețeaua de stat nr. II. Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune afirma în luna noiembrie că Societatea Română de Televiziune va depune dosarul de înscriere la concurs, deoarece această frecvență i-a fost „retrasă în mod abuziv în 2007”.

TVR Moldova a emis până în 2007 pe frecvența națională pe care, ulterior, a difuzat Canal 2.

Anterior, ex-ministrul Economiei, Vadim Brânzan, afirma că Prime și Canal 2 achitau circa 1 200 000 de lei pe lună pentru serviciile oferite de Radiocomunicații.

Rețelele analogice II și III au devenit libere după ce posturile de televiziune Canal 2 și Prime au renunțat să emită în acest format. În prezent, prima rețea de stat este utilizată de către postul public Moldova 1.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: