image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, va fi cercetat în legătură cu imaginile video în care apare numărând mii de euro

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au decis în ședința de astăzi, 2 decembrie, că pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind imaginile video care au apărut cu el numărând euro vor fi examinate.

Totodată, Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a decis să o desemneze pe procurorul Inga Frunză-Bargan din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) pentru a investiga cazul.

Adresarea în acest sens a fost inclusă pe agenda CSP din partea lui Veaceslav Valico, dar și Dumitru Robu a sesizat Consiliul, venind cu aceeași solicitare de a stabili adevărul despre imaginile video apărute în spațiul public.

Amintim că pe 18 noimebrie în spațiul public au apărut imagini video în care Dumitru Robu număra o sumă de bani.

Dumitru Robu a confirmat autenticitatea imaginilor video, însă susţine că nu a fost vorba despre luare de mită, ci despre vânzarea unui automobil, care aparţinea cumnatului său şi care i-a încredinţat vânzarea pe motiv că se afla peste hotare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: