image
Sursa foto: Getty Images

Cum a învins Paul Gascoigne lupta cu beția: Mi-au cusut în stomac niște pastile

Paul Gascoigne a apelat la o măsură extremă în lupta cu dependenţa de alcool - a suferit o intervenţie chirurgicală care să-l împiedice să se mai atingă de băutură.

"Am fost în Australia şi am cheltuit 20.000 de lire sterline pentru o operaţie mai puţin ortodoxă! Practic, mi-au cusut în stomac nişte capsule care provoacă o senzaţie de greaţă când depăşeşti măsura.

Adică pot să beau o bere sau un pahar de vin cu prietenii, dar nu mai mult. Dacă întreci limita, efectele sunt greu de descris, nu le uiţi prea repede.

Eu voiam mereu să mă îmbăt, iar uneori 50 de pahare nu erau suficiente!”, a povestit fostul internaţional englez.

După ce a pus ghetele-n cui, Gascoigne a avut mari probleme din cauza alcoolismului. A fost internat de nenumărate ori la dezalcoolizare, a dat faliment, a crezut că este reabilitat ca până la urmă să cadă din nou în patima băuturii. Au apărut şi alte probleme - în 2008, tatăl lui Gascoigne a dezvăluit că fiul său consumă şi cocaină, iar recent a fost arestat pentru asalt sexual în 2018.

Operaţia pare a avea succes - Gazza a dezvăluit că se simte mult mai bine.

"Acum pot să trec pe lângă rafturile de băutură din supermarket, iar mâna mea nu se mai îndreaptă automat spre sticle. Pot să rezist tentaţiei! Dacă unii sunt experţi în vinuri, eu mă consider expert în dezalcoolizare.

Am încercat orice, siropuri, laxative, medicamente, dar acum mă simt bine," a mai spus Gascoigne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: