image
Sursa foto: nypost.com

O femeie a suferit arsuri grave după ce dezinfectantul i-a luat foc; Va avea nevoie de reconstrucție facială

Dezinfectantul a devenit o parte importantă a vieților noastre, cu toate acestea, trebuie să avem grijă în ceea ce privește utilizarea și depozitarea acestuia. O serie de știri din întreaga lume au prezentat situații în care sticle cu dezinfectant au explodat în interiorul mașinilor din cauza temperaturilor crescute.

De data aceasta, situația se dovedește a fi mult mai dramatică, o femeie a fost grav arsă în timp ce aprindea o lumânare, iar o sticlă de dezinfectant pentru mâini a fost cuprinsă de flăcări și a explodat, notează The Science Times.

Katie Wise, o femeie din Texas, se recuperează acum la o unitate de terapie intensivă după ce a fost grav arsă din cauza dezinfectantului pentru mâini. Această explică faptul că își pusese niște dezinfectant pentru mâini când a aprins o lumânare în casa ei. În stare de șoc aceasta a sărit înapoi și a atins accidental sticla de dezinfectant, care apoi a intrat în contact cu focul și a explodat.

Wise a reușit să-și scoată hainele arse în timp ce doi dintre copii săi au fugit afară pentru a cere ajutorul vecinilor lor. De asemenea, ea a putut să-și ducă fiica de 14 ani și câinii în afara pericolului. Medicii explică faptul că femeia a suferit arsuri de gradul II și III la unele părți ale corpului, inclusiv pe față, mâini și picioare.

Un prieten al femeii explică faptul că aceasta începuse să folosească dezinfectanți odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19 și că accidentul prin care a trecut s-a datorat unui produs pe bază de alcool, cumpărat de la un supermarket, scrie Descopera.ro.

Autoritățile americane explică faptul că producătorii de dezinfectanți au avut foarte mult de câștigat în ultimele luni, cu toate acestea, unele produse care nu respectă standardele FDA ar putea să pună în pericol clienții. Reprezentații aceleiași agenții explică faptul că în ultimele luni aproximativ 160 de branduri de pe piața dezinfectanților nu mai pot fi comercializate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: