image
Sursa foto: reporteris.ro

Klaus Iohannis, întâlnire cu Andrei Năstase: Doar democrația poate garanta evoluții pozitive pentru integrarea RM în UE

Democrația este singura constantă care poate garanta evoluții pozitive în direcția integrării Moldovei în Uniunea Europeană. Este declarația președintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei discuții la Iași cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM.

Discuția dintre președintele României și liderul opoziției pro-europene de la Chișinău a avut loc la recepția organizată de Primăria Iași, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Andrei Năstase a fost prezent acolo la invitația primarului de Iași Mihai Chirică.

Dialogul președintelui Iohannis cu Andrei Năstase a fost consistent, președintele Iohannis reiterând cu fermitate faptul că democrația este singura constantă care poate garanta evoluții pozitive în direcția integrării Moldovei în Uniunea Europeană, scrie ReporterIS.

La rândul său, Andrei Năstase i-a spus președintelui României să fie pregătit să primească, cât de curând, o invitație oficială la Chișinău, din partea unui Parlament în care majoritatea să fie asigurată de reprezentanți legitimi și democratic aleși de cetățenii din Republica Moldova.

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS a declarat, după discuția cu președintele României, că are certitudinea că în România se știe foarte bine ce se întâmplă, de fapt, în Republica Moldova, iar eforturile opoziție sunt foarte atent monitorizate.

Andrei Năstase a mai adăugat, așa cum a spus și ieri, la București, în cadrul seminarului organizat de Fundația Mării Negre pe tema alegerilor parlamentare din 24 februarie, că nimic nu poate fi mai frumos decât momentul în care agenda președintelui Iohannis și a României să fie completată, cu sinceră asumare, pe tema integrării europene a Moldovei, de agenda unei puteri democratice, instalate prin vot popular, la Chișinău, după 24 februarie.

Liderul Platformei DA a mai purtat discuții, în marja acestui eveniment, cu numeroși parlamentari și primari de succes din România, cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovine.

Iohannis, NăstaseIohannis, Năstase
Iohannis, NăstaseIohannis, Năstase

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: