image
Sursa foto: Jurnal.md

Cine sunt cei patru deputați aleși în circumscripțiile uninominale: Doi de la blocul ACUM, unul de la PSRM și unul de la PD

Blocul ACUM Platforma DA și PAS și-a păstrat cele două mandate de deputat lăsate vacante de Maia Sandu și Andrei Năstase. Acestea au fost câștigate de Galina Sajin și Vasile Năstase.

Totodată, mandatul la care a renunțat Vladimir Plahotniuc a fost câștigat de candidatul PD, Ghenadie Verdeș.

În circumscripția nr. 48, Slobozia, Tiraspol și Bender, alegerile au fost câștigate de către candidatul PSRM, Vitalii Evtodiev.

Toate procesele-verbale din cele patru circumscripții uninominale, unde au avut loc alegeri parlamentare noi au fost procesate, arată datele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală.

În circumscripția uninominală nr. 17 Nisporeni, cele mai multe voturi (13401) au fost acumulate de către candidatul PD, Ghenadie Verdeș.

În circumscripția uninominală nr. 33, municipiul Chișinău, a câștigat Vasile Năstase, candidatul Blocului ACUM, Platforma DA și PAS. Vasile Năstase a fost deputat în primul Parlament, fiind unul din semnatarii Declarației de Independență.

În circumscripția nr. 48, Slobozia, Tiraspol și Bender, alegerile au fost câștigate de către candidatul PSRM, Vitalii Evtodiev.

În circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, scrutinul a fost câștigat de candidatul Blocului Electoral ACUM DA PAS, Galina Sajin.

Alegeri parlamentare noi au avut loc după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: