image
Sursa foto: Profimedia

Italia naturalizează trei brazilieni pentru barajul CM 2022! Numele propuse de Federați

Campioana europeană Italia va fi nevoită să dispute un baraj pentru calificarea la CM 2022, după ce a încheiat pe poziția secundă grupa C din preliminarii, iar Roberto Mancini ar putea apela la nume noi în luna martie.

După ce "Squadra Azzurra" a încheiat preliminariile, presa din Italia a scris că Federația Italiană de Fotbal intenționează să grăbească procesul de naturalizare al atacantului brazilian Joao Pedro (29 de ani), de la Cagliari, pentru ca acesta să fie eligibil pentru formația lui Roberto Mancini.

Joao Pedro are și cetățenie italiană, joacă de șapte ani la Cagliari, însă nu este singurul jucător străin pentru care italienii insistă. Fundașii centrali Roger Ibanez (23 de ani), de la AS Roma și Luiz Felipe (24 de ani), de la Lazio, au dublă cetățenie, braziliană și italiană, iar Federația încearcă în această perioadă să îi facă eligibili pentru "Squadra Azzurra", scrie Football Italia.

"Italia este interesată de toți jucătorii care sunt eligibili pentru convocare. Acum încercăm să rezolvăm situația a trei jucători. Noi vom realiza această parte, iar selecționerul va decide apoi dacă îi va convoca sau nu", a declarat Gabriela Gravina, președintele Federației Italiene.

La tragerea la sorţi din 26 noiembrie, de la Zurich, cele 6 echipe din prima urnă vor fi împerecheate cu cele din urna a doua, cu excepţia Rusiei şi Ucrainei, care nu se pot înfrunta în această fază eliminatorie.

Acest avantaj le va permite naţionalelor italiană şi portugheză să joace pe teren propriu primul tur (semifinale) al barajului de calificare, care se dispută într-o singură manşă.

Cele 6 învingătoare din semifinale se vor înfrunta în finalele barajului, programate tot într-o manşă unică, echipa gazdă urmând a fi stabilită prin tragere la sorţi.

Cele 3 selecţionate care vor câştiga finalele barajului se vor reuni celorlalte zece reprezentante ale Europei, calificate deja la CM 2022: Anglia, Belgia, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Serbia şi Spania.

Semifinalele barajului au loc pe 24 martie, iar finalele sunt programate în data de 29 martie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: