image
Sursa foto: captură video / YouTube

Rock la teatru; Alternosfera începe un turneu în marile orașe din România: „CORBUL TROIAN, cadoul nostru pentru fani”

Una dintre cele mai bune și îndrăgite trupe de rock, care își cântă piesele în limba română, Alternosfera, a lansat proiectul Theatroll. Acesta presupune o serie de concerte organizate în sălile teatrelor de operă din cele mai mari orașe ale României.

Membrii trupei vor fi acompaniați pe scenă de orchestra simfonică, astfel încât rock-ul se va împleti cu sunetele instrumentelor clasice.

Prin acest proiect, care începe pe 29 septembrie și se încheie pe 7 noiembrie, Alternosfera intenționează să deschidă „un nou univers” pentru fanii muzicii pe care a creat-o de-a lungul a peste două decenii.

„THEATROLL a pornit din dorința de a le oferi prietenilor noștri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte în care cele mai iubite piese ale noastre să fie reinterpretate și cântate pe scenă, alături de orchestră. Pentru THEATROLL vom schimba scena de club și de festival cu o scenă de teatru, unde luminile, decorul și costumele ne vor ajuta să construim, alături de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN”, anunță trupa pe rețelele sociale.

Corbul troian, după cum explică formația pe pagina oficială, nu reprezintă o „capcană”, ci un „cadou” pentru cei care se regăsesc printre armoniile și versurile pieselor, iar la proiect s-ar fi lucrat încă din timpul pandemiei, când artiștii au fost lipsiți de scenă.

„Deși CORBUL TROIAN are aceeași mecanică precum omologul lui legendar, adică infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevarat un cadou, nicidecum o capcană; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat în timpul pandemiei, atunci când toate scenele, fie ele de muzică sau de teatru, au fost închise”, subliniază membrii Alternosfera.

Programul cuprinde șase concerte, dintre care două - la București:

- 29 și 30 septembrie, Opera Națională din București

- 31 octombrie, Opera Națională Română din Cluj-Napoca

- 2 noiembrie, Opera Națională Română din Timișoara

- 4 noiembrie, Filarmonica de Stat din Sibiu, Sala Thalia

- 7 noiembrie, Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov

Concertul care deschide această serie (București, 29 septembrie) a fost sold out cu aproape trei săptămâni înainte de ziua evenimentului.

Mulți dintre moldovenii care au îndrăgit muzica Alternosfera, au luat cu asalt secțiunea de comentarii imediat după ce trupa a anunțat programul turneului, întrebându-se dacă și la Chișinău ar urma să fie organizat un eveniment similar. Și deși membrii band-ului nu au anunțat deocamdată un concert în capitala țării noastre, aceștia au dat asigurări fanilor că „nu pot lipsi de acasă”.

La începutul lunii aprilie, pe canalul oficial de YouTube al Alternosfera, a apărut o versiune demo a ceea ce înseamnă „Theatroll”. Videoclipul cuprinde trei dintre cele mai iubite piese: „Orice gând” („Arhitectul din Babel”, 2019), „Cocori” („Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”, 2007) și „Picaj” („Orașul 511”, 2005). Piesele ilustrează conceptul proiectului, membrii fiind acompaniați de orchestra simfonică.

Alternosfera este cea mai celebră trupă de rock alternativ din Republica Moldova. Formată în 1998, formația a susținut zeci de concerte atât în RM, cât și peste hotarele țării, participând la cele mai mari festivaluri de muzică din România (Electric Castle, Living Rock, Danube Rock Sounds, Bucovina Rock Castle, Electric Nights Brezoi etc.). Până în prezent, au fost lansate 6 albume de studio și un EP.

Acum câteva luni, Alternosfera s-a mutat la Sibiu. Într-un interviu acordat unei publicații locale, solistul trupei, Marcel Bostan, recunoștea că motivul principal care l-a determinat să ia o asemenea decizie a fost războiul din Ucraina, care a adus o stare de incertitudine și îngrijorare și în Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: