image
Sursa foto: IPN

Transportatorii anunță un nou PROTEST în PMAN; Care sunt motivele invocate

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că a depus la Primăria Chișinău notificarea privind organizarea unui protest pe 7 octombrie.

Mai exact, transportatorii vor protesta față de „protecționismul acordat de organele centrale de stat proiectului de delapidare a gărilor auto, de instituire a monopolului și de transformare a gărilor într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori”.

Potrivit APOTA, mai multe sesizări către Guvern, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Proprietății Publice au fost ignorate.

„Contractul de PPP al gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări și stații auto și care sunt amplasate în mun. Chișinău, mun. Bălți și alte aproape 30 de centre raionale, precum și a crea o structură monopolistă care va incasa prin șantaj mijloace financiare de la transportatori”, se arată într-o declarație a Asociației.

„Inițial, guvernarea a solicitat rezilierea contractului de PPP și întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce unul din beneficiarii acestui „proiect” a devenit Alexandru Vâlcu, poziția organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalitățile comise de așa-numitul partener privat se bucură de o protecție nemărginită din partea autorităților. În prezent, de către Alexandru Vâlcu și Ghenadie Țepordei se pune temelia deposedării ramurii transporturilor de complexul de imobile care se numește „Gara Centrală” amplasat pe o suprafață de aproximativ 2 ha în centrul Chișinăului”, se mai spune în declarație.

Protestul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 11:00. Transportatorii își vor parca autobuzele în fața Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: