image
Sursa foto: Getty Images

Roberto Martinez, înaintea semifinalei cu Franța: E ca un voiaj pe Lună

Roberto Martinez a spus înaintea partidei care o poate duce pe Belgia în prima finală de Campionat Mondial din istorie că elevii săi trebuie să arate mai mult ca niciodată un spirit de echipă. Belgia a produs în sferturile de finală ale Cupei Mondiale cea mai mare surpriză, eliminând Brazilia, principala favorită la câștigarea trofeului.

''Jucătorii au muncit împreună extraordinar timp de mulţi ani şi ei merită să fie exact unde sunt acum. Simt că aspectul cel mai important la care am lucrat este noţiunea de echipă. Calităţile individuale şi talentul sunt importante, dar în asemenea turnee este absolut necesar să joci ca o echipă. Este o călătorie spre necunoscut. Nu am mai fost niciodată în această situaţie şi de asta avem nevoie de spiritul de echipă mai mult ca niciodată contra Franţei. Trebuie să fim cea mai bună versiunea a noastră'', a declarat Martinez.

Belgia a ajuns o singură dată în semifinalele unui Campionat Mondial, în 1986. În fața acestui meci istoric pentru echipa din care fac parte Romelu Lukaku, Eden Hazard și Kevin de Bruyne, Roberto Martinez a avut o exprimare plastică. A comparat partida de marţi cu un voiaj spre Lună, plin de necunoscute.

''Şi ei şi noi avem doza corectă de tinereţe şi experienţă, pe lângă multe talente individuale. Va trebui să-l anticipăm pe Mbappe şi să fim bine poziţionaţi. Va trebui să închidem spaţiile mai mult decât un jucător anume. Dar nu trebuie să uităm şi de ceilalţi jucători, pentru că Franţa are un tipar de atac foarte complet. Acest grup de jucători va trebui să joace fără teamă şi să menţină toate opţiunile deschise. E ca un voiaj pe Lună: trebuie să-l înfruntăm plini de speranţe'', a mai spus selecționerul Belgiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: