image
Sursa foto: Twitter

Au dus ”blatul” la un alt nivel: 95-0 și 91-1, după 2-0, respectiv 7-1, la pauză

În ultima etapă din liga a doua din Sierra Leone, Gulf FC și Kahunla Rangers se luptau de la distanță pentru promovarea în primul eșalon fotbalistic.

Cele două formații erau la egalitate de puncte, 32, însă Gulf FC era mai bine poziționată în cursa pentru locul doi, care asigura prezența în play-off, datorită golaverajului superior. Astfel, bătălia finală se dădea în ultima rundă. Gulf a primit vizita celor de la Koquioma Lebanon, iar Kahunla Rangers s-a deplasat pe terenul lui Lumbebu United.

La pauza celor două jocuri, Gulf FC conducea cu 7-1, în timp ce Kahunla Rangers avea un avantaj de două goluri. Totul s-a schimbat radical în actul secund, iar cele două formații au intrat în istoria fotbalului. Kahunla a înscris nu mai puțin de 93 de goluri în 45 de minute și s-a impus cu un neverosimil 95-0, iar Gulf FC a câștigat ”doar” cu 91-1, adversarii făcând tot ce le-a stat în putință pentru a-i face misiunea mai ușoară: trei cartonașe roșii și patru penalty-uri au ”reușit” cei de la Koquioma Lebanon, informează BBC.

Se pare că, potrivit presei locale, centralul disputei dintre Gulf FC și Koquioma Lebanon nu a mai vrut să fie părtaș la un astfel ”blat” și a fost înlocuit de arbitrul de rezervă.

Federația din Sierra Leone a anulat imediat cele două rezultate și a demarat o anchetă pentru a vedea cine sunt vinovații pentru meciurile aranjate: ”Nu putem să rămânem nepăsători la o astfel de situație rușinoasă. Am început imediat o investigație pentru a-i găsi pe toți cei responsabili de această grozăvie. Toți vinovații vor fi dați pe mâna autorităților și a procurorilor anti-corupție”.

În urmă cu mai puțin de o lună, un alt caz neobișnuit s-a petrecut în Africa de Sud. Matiyasi FC avea nevoie de o victorie la 18 goluri cu Nasami Migthty, pentru a promova în liga secundă, dar totul a scăpat de sub control.

Confruntarea s-a încheiat cu un neverosimil 59-1 pentru Matiyasi FC, rezultat care a fost facilitat de adversarii de la Nasami Migthty, care și-au marcat de nu mai puțin de 41 de ori în propria poartă.

După meciul cel puțin bizar, Federația din Africa de Sud a intervenit și a demarat o anchetă. Concluzia a fost fermă și previzibilă: meci aranjat!

Ca urmare a rezultatului anchetei, Federația a dictat suspendări pe viață pentru cele două echipe.

Într-un alt meci care a contat pentru promovarea în divizia secundă din Africa de Sud, Shivulani Dangerous Tigers a câștigat cu 33-1 împotriva lui Kokoto Happy Boys, cu șapte autogoluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: