image
Sursa foto: twitter.com

Australia aruncă o tonă de legume din elicopter pentru animalele care au supraviețuit incendiului

Guvernul a decis să hrănească animalele afectate de incendiile de vegetație din sudul Australiei. Oficialii au aruncat peste 1.000 de kilograme de cartofi dulci și morcovi în zonele populate de animale.

„Aprovizionarea cu mâncare este una dintre strategiile cheie pe care le implementăm pentru a promova supraviețuirea și recuperarea speciilor în pericol”, a spus Matt Kean, ministrul australian al energiei și al mediului, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

Animalele reușesc să supraviețuiască incendiilor de vegetație, însă rămân fără surse de mâncare, explică oficialul.

„Acestea sunt cele mai ample operațiuni de aruncare de hranei pe care le-am făcut vreodată pentru aceste animale”, spune ministrul.

Aceste animale sunt marsupiale, asemănătoare cu cangurii, și trăiesc pe terenuri stâncoase și sunt considerate ca fiind în pericol de dispariție.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendiile din sudul Australiei, iar milioane dintre acestea ar fi murit, potrivit ecologișilor de la Universitatea din Sydney. Printre acestea se numără păsări, reptile, mamifere, inclusiv insecte și broaște – ceea ce înseamnă că adevăratul număr este mult mai mare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: