image
Sursa foto: Jurnal.md

Ceasul de pe turnul Primăriei Chișinău a rămas fără ace; E pentru prima dată în ultimii 50 de ani când nu funcționează

Ceasul de pe turnul Primăriei Chișinău a rămas fără ace! Se întâmplă pentru prima oară în ultimii 50 de ani. Explicația este simplă - întreg mecanismul se află în reparație, ne-a liniștit meșterul care s-a angajat să înlăture unele defecțiuni ale celebrului ceas.

Ivan Kozlov este omul în grija căruia sunt toate ceasurile din oraș, inclusiv cel instalat pe vârful Primăriei. Un vechi prieten, care activa la Primărie, l-a chemat pe Ivan Kozlov să repare ceasul, iar ulterior a fost angajat la parcul auto din subordinea primăriei. Ceasurile erau mecanice, iar pentru a nu învârti zilnic manivela, Cozlov a inventat un mecanism electronic.

Chiar și acele ceasurilor sunt confecționate de Ivan Cozlov. Făcuse trei rânduri de ace, dar două au dispărut fără urmă.

Potrivit meșterului, ceasurile se strică din cauza deconectărilor frecvente de lumină. „Trebuie acumulatoare”, afirmă Ivan Kozlov.

Jurnal.mdJurnal.md

Orologiul este de fapt un cadran, înglobat într-o carcasă metalică, unde sunt desenate cifrele și agățate niște ace din aluminiu. În clădirea Primăriei este o cameră specială, de unde ceasul este pus în funcțiune. Cele trei ceasuri funcționează printr-o rețea comună.

Orologiu de pe Primărie, vechi de peste 50 de ani, va arăta ora exactă peste câteva zile, promit autoritățile municipale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: