image
Sursa foto: Getty Images

Iga Swiatek continuă să scrie istorie! 37 de victorii consecutive pentru poloneză

Poloneza Iga Swiatek (21 de ani, locul 1 WTA) s-a calificat în turul trei la Wimbledon, după victoria în trei seturi în fața olandezei Lesley Pattinama Kerkhove (30 de ani, locul 138 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3.

A fost o partidă mai grea decât era anticipat pentru Swiatek. Poloneza a comis multe erori neforțate (31) și a căzut de mai multe ori pe iarba londoneză, fără a suferi vreo accidentare.

Iga Swiatek nu mai pierduse un set în circuitul WTA din 30 mai, în “optimi” la Roland Garros, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (7-6).

Iga Swiatek, care a câștigat ultimele șase turnee la care a participat, a ajuns la 37 de victorii la rând în circuit.

Liderul mondial WTA egalează un record care datează din 1997, când elvețianca Martina Hingis a reușit 37 de victorii consecutive.

Iga Swiatek a fost campioană la Wimbledon la junioare, dar n-a reușit să treacă de optimile de finală la senioare.

Iga Swiatek a ajuns la 46 de victorii în 2022 (a pierdut doar trei meciuri). În întreg sezonul 2021, doar Anett Kontaveit și Ons Jabeur au câștigat mai multe meciuri - câte 48.

Pentru un loc în optimile de finală la Wimbledon 2022, Iga Swiatek o înfruntă pe franțuzoaica Alize Cornet (32 de ani, locul 37 WTA).

Potrivit caselor de pariuri, poloneza Iga Swiatek (locul 1 WTA) este marea favorită să câștige turneul de la Wimbledon, cu o cotă de 2,50.

Swiatek (21 de ani) este neînvinsă în circuitul WTA din 16 februarie. Poloneza a câștigat șase turnee la rând (Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: