image
Sursa foto: agerpres.ro

Botswana vinde permise pentru vânătoarea de elefanți

Botswana, ţara din Africa cu cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, a organizat vineri prima sa licitaţie pentru atribuirea de permise pentru vânătoarea de elefanţi, după ce anul trecut a decis să ridice interdicţia privind vânatul elefanţi, transmie Agerpres.

Permisele pentru vânzarea unui număr de 60 de elefanţi au fost vândute de firma Auction It Ltd., în numele Ministerul Mediului din Botswana, în pachete de câte 10 elefanţi fiecare. Pachetele au fost cumpărate de firme care organizează partide de vânătoare la un preţ de până la 43.000 de dolari pentru fiecare animal.

Ulterior, firmele vor revinde aceste permise celor interesaţi de trofee de vânătoare la un preţ mai mare. Pe lângă costul permiselor de vânătoare, cei interesaţi vor trebui să plătească şi un comision pentru vânătorul profesionist care îi va însoţi precum şi costurile pentru cei care se vor ocupa de împăierea animalelor.

Potrivit autorităţilor, numărul elefanţilor din Botswana s-a triplat comparativ cu 1991, ajungând la 135.000 de animale. Din cauza interdicţiei privind vânătoarea a crescut numărul conflictelor dintre fermieri şi animale, care distrug recoltele şi ameninţă mijloacele de viaţă ale fermierilor.

Reacții vehemente din partea ONG-urilor

Reluarea vânătorii elefanţilor a generat reacţii vehemente din partea ONG-urilor pentru protecţia mediului, care au obţinut o interdicţie totală a comerţului cu fildeş pentru a proteja populaţia de elefanţi de braconaj.

”Vânătoarea nu este un mijloc eficient pe termen lung pentru a gestiona populaţia de elefanţi”, a declarat Audrey Delsink, directorul ONG-ului Humane Society International (HSI) Africa. Majoritatea elefanţilor din Botswana trăiesc în zona de nord-est a ţării şi trec în mod frecvent în Zambia, Zimbabwe şi Namibia, care au propriile lor populaţii de elefanţi. Se estimează că există aproximativ 415.000 de elefanţi în Africa, o populaţie care a fost decimată în urma braconajului de fildeş, în special în Estul Africii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: