image
Sursa foto: mediafax.ro

Columbia cere Venezuelei să verifice prezenţa unor membri ai unei grupări insurgente

Guvernul Columbiei a anunţat ieri că a cerut Venezuelei să verifice dacă anumiţi membri ai grupării insurgente ELN locuiesc în ţară şi să-i reţină, dacă se află pe teritoriul său, întrucât sunt daţi în urmărire prin Interpol, relatează Reuters.

Columbia a acuzat mult timp guvernul socialist al Venezuelei pentru faptul că a ignorat prezenţa unor grupări precum Armata Naţională de Eliberare (NLA) în zone apropiate de graniţa dintre cele două ţări.

Foşti comandanţi ai grupării Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), care a fost destructurat în 2017, se crede că au rămas în Venezuela în încercarea de a evita capturarea, scrie mediafax.ro.

Columbia a trimis o notă guvernului preşedintelui Nicolas Maduro joi, a anunţat Ministerul columbian de Externe şi va cere Venezuelei "să verifice prezenţa şi continuitatea pe teritoriul său a unor membri ELN".

Dacă membrii ELN, Eliecer Herlinto Chamorro Acosta, cunoscut sub numele de Antonio Garcia, Gustavo Anibal Giraldo Quinchia, cunoscut sub numele de Pablito şi Rafael Sierra Granados, cunoscut sub numele de Ramiro Vargas, sunt în Venezuela, Columbia cere Venezuelei să pună în aplicare cererile de extrădare împotriva lor din partea Interpol.

Membrii ELN au declarat vineri că a avut loc cu succes o încetare a focului de 12 zile în perioada sărbătorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: