image
Sursa foto: gov.md

Ședința Guvernului, amânată din lipsă de cvorum; Urmau să fie alocate 67 de mil. de lei pentru Arena și bani pentru alegeri

Membrii Guvernului interimar urmau să se întrunească azi în ședință pe ordinea de zi a căreia erau incluse cinci subiecte.

Unul dintre proiectele de hotărâri prevede alocarea a 22 milioane 468 de mii de lei din fondul de rezervă pentru alegerile de pe 11 iulie, iar cel de-al doilea prevede alocarea a 67 de milioane 739 de mii de lei pentru controversatul proiect „Arena Națională”.

ss

ss

Banii pentru proiectul „Arena Chișinău” urmează a fi alocați la solicitarea Agenției Proprietăți Publice, condusă de fostul avocat al lui Igor Dodon, Ghenadie Țepordei.

Amintim că Guvernul a mai alocat 71 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al „Arenei Chișinău” în vara anului 2020. „Arena Chișinău” figurează într-un dosar penal inițiat de PG.

Printre proiectele care urmau a fi discutate în cadrul ședinței de azi a Guvernului interimar nu figura niciun document referitor la solicitarea ministrului Agriculturii, Ion Perju, care a anunțat la 2 iulie, curent, că e nevoie de cel puțin 246 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru compensarea parțială a prejudiciilor cauzate de ploile torențiale și grindină agricultorilor din Ștefan Vodă, Fălești, Orhei, Hâncești și Ștefan Vodă.

Potrivit lui Ion Perju, până la data de 28 iunie au fost afectate importante segmente atât de infrastructură, cât și culturi agricole. Au fost afectate peste 1640 de hectare de porumb, peste 1850 de hectare de floarea soarelui, peste 1100 de hectare de grâu și alte 110 de ha de orz, 1467 de ha de sfeclă de zahăr, peste 50 ha de rapiță, 17 ha de legume, 367 de ha de viță de vie și peste 2200 de hectare de livezi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: