image
Sursa foto: Centrul National de Transfuzie a Sângelui

Percheziții la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui: Șefa Centrului împreună cu alte două persoane, REȚINUTE

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice. În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre Svetlana Cebotari, șefa CRTS și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.

„Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie. În participare cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS”, informează Procuratura Generală.

Urmărirea penală continuă, revenim cu detalii.

comentarii: