image
Sursa foto: Jurnal.md

Filat susține că Popa este „un instrument eficient al lui Plahotniuc”; Ce mesaj i-a transmis fostului lider PD

„Avocatul Igor Popa este instrumentul lui Plahotniuc”. Astfel a răspuns Vladimir Filat acuzațiilor lansate de fostul său avocat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Fostul premier a ținut să-i transmită un mesaj și fostului lider PD. „Nu pierdeți timp și resurse, pentru că nu veți reuși”, s-a adresat Filat către Plahotniuc.

„Vreau să încep cu ceva care nu aș vrea să se transforme în rugăciune „doamne, apără-mă de așa avocat, că de procurori mă voi apăra și singur”. Vreau să-i transmit un mesaj lui Plahotniuc, tuturor celor care îl slujesc și încearcă prin diferite metode să mă intimideze, să nu irosească energia, să nu piardă timpul, pentru că decizia mea de a reveni în politică a fost una asumată, una grea si un lucru important, că dacă eu voi reuși, și alți oameni care au fost nedreptățiti vor avea exemplu că se poate”, a declarat Filat.

„Nu pierdeți resurse, pentru că nu veți reuși. Eu merg în continuare determinat, atât timp cât îmi va permite sănătatea și voi avea susținerea PLDM. Momentul ales pentru această mizerie nu este unul întâmplător. Are legătură directă cu implicarea mea în politică, cu faptul că am desemnat un candidat la președinție. Nu o să cobor la limbajul și modul în care a ales dânsul să intervină. Acest Igor Popa a fost și este instrument destul de eficient al lui Plahotniuc. Ceea ce a făcut și face reprezintă interesele lui Plahotniuc și ale celor care încă îi deservesc interesele”, a mai spus Filat.

El a adăugat că declarațiile critice ale lui Popa împotriva lui Plahotniuc nu sunt decât „un joc și o strategie”.

„Cele declarate la Jurnal TV nu fac decât să confirme că eu, în așa-numitul proces, nu am avut apărare, nu am avut avocat. Procurorul Bețișor a fost mult mai corectă. Vom întreprinde procesual acțiunile care sunt impuse în plan național și la CEDO. Nu mă vizează doar pe mine. Nu este problema doar a lui Filat. Este vorba de crearea unui precedent extrem de periculos. Vizează întreaga profesie de avocat”, a mai spus Filat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: