Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de membrii Consiliului Superior al Procurorilor la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, acesta a fost reținut pe 10 ianuarie curent pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, iar ulterior, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Viorel Morari a declarat pentru presă că reținerea sa a avut loc la comanda lui Igor Dodon, totodată la reținerea sa a fost implicat și procurorului general, Alexandr Stoianoglo, dar și alți adjuncți din cadrul procuraturii. Stoianoglo a negat acuzațiile.