image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu a câștigat procesul împotriva lui Ilan Șor pentru minciună și defăimare; Șor: „Să nu se bucure înainte de vreme”

Maia Sandu a câștigat astăzi, în prima instanță, procesul intentat împotriva liderului Partidului „Șor” pentru minciună și defăimare. La rândul său, Ilan Șor îndeamnă șeful statului să nu se grăbească să jubileze și mai afirmă că decizia instanței ar fi fost influențată de Maia Sandu.

Potrivit deciziei primei instanțe, Ilan Șor trebuie să dezmintă public afirmațiile sale, potrivit cărora Maia Sandu a primit bani în plic, și să îi achite despăgubiri de 50 de mii de lei. Decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, este cu drept de atac.

Instanța a constatat că afirmațiile postate de către Ilan Șor pe facebook în 2018, precum că Maia Sandu ar fi fost plătită lunar de către fostul lider PLDM, Vlad Filat, sunt false și defăimătoare.

„E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni, care lucrează pentru popor”, a comentat Maia Sandu.

Potrivit judecătorilor, Ilan Șor este obligat să dezmintă pe aceeași rețea de socializare declarațiile făcute anterior.

Referindu-se la decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, Maia Sandu a subliniat că banii pe care îi va primi de la Ilan Șor drept despăgubire vor ajunge la persoane dezavantajate:

„Dacă decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Voi dona acești bani unor familii nevoiașe. Sunt banii cetățenilor.”

La rândul său, Ilan Șor a declarat că Maia Sandu ar fi obținut câștig de cauză în prima instanță prin presiune și o îndeamnă „să nu se grăbească să jubileze”, deoarece decizia va fi atacată în instanțele ierarhic superioare.

„Ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar și să dezmint că ar fi primit bani în plic. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri. Dovezi sunt și ele vor apărea atunci când va veni momentul. Este, totuși, straniu că Maia a câștigat la câțiva ani distanță după acele declarații și doar după ce a devenit președinte și a făcut presiuni pe procuratură și justiție. Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi, în frunte cu Filat, care i-au transmis nu doar echipa, dar și manierele de a conduce statul. I-aș sugera să nu se bucure înainte de vreme, pentru că aceasta nu este decât o primă decizie. Iată de ce, ar fi bine să nu se grăbească să împartă pielea ursului din pădure.”, declară Șor, într-un mesaj video.

Noutăţile partenerilor

comentarii: