image
Sursa foto: Profimedia

FOTO // Muson în Sri Lanka: 17 morţi în urma inundaţiilor; Un câine a găsit patru oameni prinși în alunecările de teren

Inundaţiile şi alunecările de teren din Sri Lanka, provocate de ploile musonice, au lăsat în urmă cel puţin 17 morţi şi aproximativ 270.000 de persoane fără case. Multe dintre victime au fost îngropate de vii în noroi, după ce locuințele lor au fost scufundate de ape, a anunţat Centrul pentru gestionarea dezastrelor (DMC).

Cele mai multe victime au fost îngropate de vii, au precizat autoritățile Centrului pentru gestionarea dezastrelor din Sri Lanka. Alunecările de teren au fost cauzate de ploile torenţiale și au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale ţării.

În districtul Kegalle, un câine i-a îndrumat pe salvatori către un loc în care patru membri ai aceleiaşi familii fuseseră surprinşi de alunecările de noroi. Toţi cei patru au fost aduşi la suprafaţă cu ajutorul armatei, însă erau decedaţi, au menţionat autorităţile, informează Reuters.

Sri Lanka este afectată de două ori pe an de muson, acest fenomen meteorologic aducând precipitaţii vitale pentru irigarea terenurilor agricole şi pentru producţia de energie hidroelectrică, dar şi pagube materiale şi decese.

ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia

ProfimediaProfimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: