image
Sursa foto: jurnal.md

Orele de la distanță vor continua până pe 29 mai; Cum rămâne cu BAC-ul și cu tezele semestriale

Toți elevii vor fi promovați în anul următor de studii în baza rezultatelor obținute pe tot parcursul anului, incluzând perioada de învățare online.

Orele de la distanță, conform metodologiei pentru clasele I - XII, vor continua până la 29 mai. În acest an nu se vor susține teze semestriale, mediile vor fi încheiate cu minim două note, a anunțat în cadrul unui briefing de presă ministrul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, Igor Șarov, privind finalizarea anului de studii 2019-2020.

Mediile semestriale anuale se încheie pentru toți elevii și toți elevii vor fi promovați în anul următor în baza rezultatelor obținute în anul întâi și a rezultatelor din semestru al doilea cu cel puțin două note, incluzând perioada învățării de la distanță. Absențele elevilor pe perioada de învățare online nu se califică ca motiv de nepromovare”, a menționat Șarov.

Cât despre examenele de bacalaureat, ministrul a declarat că încă nu există o decizie definitivă.

Dragi elevi, reiterez că o decizie definitivă în privința axemenelor de BAC va fi anunțată la 15 mai. Ministerul este extrem de responsabil și va adopta o decizie astfel că și în acest an copiii să poată absolvi liceul cu demnitate și să aibă o diplomă recunoscută internațional. Să-și poată alege liber și echitabil următorul loc de studii în țară sau peste hotare. Pînă la 15 mai voi înainta premierului domnului Chicu scenariile posibile după care vom anunța decizia în privința examenlor de BAC”, a spus ministrul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: