image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO: Un membru Wagner ar fi încercat să intre în RM; În total, 182 de persoane au primit interdicție de trecere a hotarului

Poliția de frontieră informează că în urma unui schimb de informații cu partenerii internaționali, a depistat în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău a unui cetățean despre care se presupune a fi reprezentant al companiei private militare din Federația Rusă, „Wagner”. Acesta a primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Pe parcursul acestei săptămâni au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini, dar și 46 de mijloace de transport.

ss
ss
ss
ss
ss

Instituția mai precizează că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce  presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: