image
Sursa foto: jurnal.md

„Șopârle” pe agenda de astăzi a Parlamentului? „Sunt multe proiecte voluminoase, deputații nu au reușit să le studieze”

Pentru ședința de astăzi a Parlamentului au fost înregistrate 42 de proiecte de legi, unele având sute de pagini. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că unele proiecte sunt destul de voluminoase pentru a fi studiate atent și că există riscul să se fi strecutat „șopârle”.

42 de proiecte de acte legislative au fost aprobate de către Biroul permanent al Legislativului pentru a fi examinate astăzi și mâine.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco, atenționând că unele proiecte au sute de pagini, a propus să fie amânat proiectul 426, cu privire la comerțul interior.

E vorba despre proiecte voluminoase, care schimbă concepte. Unele din ele au câte 130 de pagini. Propunerea e ca să-l excludem din agenda de astăzi, astfel ca deputații să-l poată studia atent ca să nu avem șopârle”, a menționat deputatul.

În replică, Dumitru Diacov a declarat: „Ceea ce spune Litvinenco nu înseamnă că trebuie să-l retragem. Convenim ca acest proiect să fie examinat săptămâna viitoare.”

Propunerea de a fi amânată pe săptămâna viitoare nu a fost acceptată.

Deputații au amânat și excluderea de pe ordinea de zi a proiectului privind instituirea funcției de ombudsman pentru drepturile antreprenorilor, iar dezbaterile privind agenda ședinței continuă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: