image
Sursa foto: privesc.eu

PSRM: „Condiția ACUM pentru retragerea inițiativei de asumare a răspunderii - o fumigenă; Înaintăm azi moțiunea de cenzură”

Partidul Socialiștilor califică drept o „fumigenă” declarația Blocului ACUM Platforma DA și PAS privind condiția retragerii inițiativei de asumare a răspunderii prin votarea imediată în Parlament a proiectului privind modul de numire a procurorului general. Socialiștii spun că nu cred în intenția Blocului ACUM și că vor înainta astăzi moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.

„Am examinat în cadrul fracțiunii PSRM această propunere. Am decis că asemenea scenariu nu poate avea loc. În primul rând, proiectul de lege este neconstituțional. În al doilea rând, dacă colegii noștri erau sinceri, trebuia urgent să se convoace Guvernul și să retragă asumarea răspunderii. După asta trebuia să fie înregistrat în Parlament un proiect de lege cum consideră ei. A fost o fumigenă pentru noi”, a declarat socialistul Vasile Bolea, într-un briefing susținut cu câteva minute înainte de ședința Parlamentului, unde se decide soarta Guvernului.

„Problema nu e doar că n-au consultat colegii de alianță. Cea mai mare problemă ține de constituționalitate. Suspectăm că Guvernul Sandu urmărește să fie numit un procuror care să fie la cheremul unui partid. Astăzi cu siguranță va fi înaintată moțiunea de cenzură”, a adăugat juristul socialiștilor, Fadei Nagacevschi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: