image
Sursa foto: audiovizual.md

RTR Moldova, ITV și Bravo TV, denunțate pentru că nu au programe locale și nu asigură subtitrări în română; Ce a decis CA

Posturile de televiziune RTR Moldova, ITV Moldova și Bravo TV au fost denunțate la Consiliul Audiovizualului pe motiv că nu difuzează un volum suficient de programe audiovizuale locale și nu asigură traducerea în limba română a programelor retransmise.

O petiție în acest sens a fost adresată CA de către Asociația Patronală a Radiodifuzorilor. La capitolul lipsei traducerii în limba română a filmelor artistice s-a autosesizat și președinta CA, Ala Ursu-Antoci.

Referitor la faptul că nu difuzează suficient conținut autohton, membrii CA au declarat că, anterior, le-au oferit posturilor vizate o perioadă de grație pentru ca furnizorii „să revină în albia legalității”. Astfel, petițiile organizației au fost respinse.

În ceea ce privește lipsa subtitrărilor în limba română, rezultatele monitorizării efectuate de Consiliu au atestat că posturile ITV, Bravo TV și RTR Moldova nu au difuzat toate produsele audiovizuale cu traducerile necesare.

Ala Ursu-Antoci a specificat că RTR Moldova a început să traducă aproape toate filmele difuzate pe post, cu excepția a două producții care sunt difuzate noaptea, iar ITV nu traduce niciun produs difuzat, notează media-azi.md.

Astfel, membrii CA au decis să amendeze ITV cu 15.000 de lei, pentru lipsa subtitrărilor în limba română a filmelor artistice și celor documentare, iar canalul Bravo TV - cu 20.000 de lei, pentru că filmele pentru copii nu au fost sonorizate sau dublate în limba română.

Propunerea de a sancționa postul de televiziune RTR nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: