image
Sursa foto: NordNews

Focar de Covid-19 la „Red Nord” Bălți; Angajații susțin că activează în condiții de risc și cer instituirea carantinei

Deja timp de două săptămâni sunt înregistrate persoane infectate cu Covid-19 la întreprinderea SA „Red-Nord” din Bălți, dar instituția continuă să activeze în regim obișnuit. Angajații se arată îngrijorați că s-ar putea infecta atât ei, cât și membrii familiilor la care revin seara.

Angajații instituției ne-au informat că sediul Central al SA „Red Nord” și atelierul de reparație a transformatoarelor se află pe același teritoriu și au o intrare comună. Inițial au fost depistați bolnavi de Covid-19 în rândul angajaților de la sediul Central al instituției, apoi și la filiala de reparație a transformatoarelor.

„Cazuri de infectare sunt în ambele instituții, dar mai multe în sediul central. De aici a pornit infecția. Foarte mulți angajați sunt pe buletin de boală, peste 40 de persoane. Toți tac, nimeni nimic nu spun. Îngrijorarea noastră nu are margini. În fiecare zi stăm cu frică și urmărim nu cumva să avem simptome. Avem copii, părinți acasă”, ne informează unul din angajații instituției.

Solicitați de Jurnal.md, Olga Ambarțumean, asistent manager la „Red Nord”SA, ne-a informat că începând cu data de 22 mai, până în prezent au fost efectuate 54 de teste în rândul angajaților instituției. S-a confirmat infectarea cu Covid-19 a 27 de angajați. Cei mai mulți infectați au fost înregistrați în rândul angajaților de la sediul Central al instituției – 12 persoane. Totodată au fost înregistrați opt bolnavi la oficiul Sângerei, o persoană infectată – la oficiul din Râșcani și câte două persoane la oficiile instituției din Rezina, Glodeni și Bălți.

În legătură cu îngrijorările angajaților, că nu se instituie carantina, responsabilii de la această instituție ne-au spus că au întreprins toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecției. „Nu credem că e necesar să închidem instituția. Personalul a fost dotat cu măști, dezinfectanți, zilnic le este măsurată temperatura angajaților. Totodată au fost trimise în carantină persoanele care au avut contact direct cu cei infectați și starea de sănătate a acestora este monitorizată pe moment de asistenții medicali”, ne-a spus Olga Ambarțumean.

Amintim că în același timp, pe 22 mai, când în Parlament a fost testat pozitiv la Covid-19 un deputat, întreg Parlamentul a intrat oficial în carantină.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: