image
Sursa foto: AFP

Violenţele din Franţa: Macron, după ce instituirea stării de urgenţă a fost abandonată

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut premierului Edouard Philippe să organizeze o reuniune cu liderii principalelor partide şi cu reprezentanţii protestatarilor.

Preşedintele Republicii i-a cerut premierului să îi primească pe liderii partidelor parlamentare şi pe reprezentanţii manifestanţilor, a comunicat aseară Palatul Élysée.

Tema instituirii stării de urgenţă nu a fost abordată la reuniunea de duminică, au declarat surse oficiale, scrie mediafax.ro.

Noi violenţe s-au înregistrat ieri, în localitatea La Ciotat, situată la periferia oraşului Marsilia. Opt protestatari violenţi au fost reţinuţi după confruntări cu poliţia. Doi agenţi de poliţie au fost răniţi.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: