image
Sursa foto: rcinet.ca

ANRE a avizat suplimentul la contractul de procurare a gazelor naturale de către Moldovagaz

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat un nou supliment la contractul privind procurarea gazelor naturale semnat în 2006 între Moldovagaz și Gazprom.

Potrivit legii, furnizorii de gaze naturale sunt obligați să încheie şi să prelungească contractele de procurare a gazelor naturale în termene rezonabile şi să le prezinte spre avizare Agenției cu cel puțin 15 zile înainte de expirarea contractelor precedente.

Valabilitatea contractului a fost prelungită până la 30 septembrie 2021, urmând ca în continuare perioadele de valabilitate a contractelor semnate de S.A. „Moldovagaz” să corespundă „anului gazier” care în conformitate cu prevederile Codului rețelelor de gaze naturale, cuprinde perioada între prima zi gazieră a lunii octombrie a anului curent şi prima zi gazieră a lunii octombrie a anului următor.

Totodată, până la sfârșitul lunii septembrie 2021, S.A. „Moldovagaz” urmează să finalizeze procesul de reorganizare internă legat de separarea și certificarea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”, fapt ce va determina organizarea unei noi scheme contractuale cu furnizorul S.A.P. „Gazprom”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: