image
Sursa foto: Getty Images

Italienii, acuzații grave la adresa UEFA! Calificarea Angliei în finala EURO 2020 ar fi fost influențată de Boris Johnson

Anglia a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, și s-a calificat în finala Campionatului European la capătului unui meci dramatic.

Victoria Angliei a fost umbrită de penalty-ul controversat acordat de centralul partidei după intervenția lui Maehle asupra lui Raheem Sterling.

Kane a executat lovitura de la unsprezece metri, Schemeichel a intuit bine colțul și a respins balonul care a ajuns din nou la atacantul englez. Atacantul lui Tottenham nu a mai ezitat și a trimis mingea în poarta Danemarcei.

Finala EURO 2020 se va disputa între Italia și Anglia și deja au apărut controverse în ceea ce privește corectitudinea arbitrajului de la meciurile Angliei.

În presa din Italia, se discută deja despre faptul că Anglia a primit ”cadou” penalty-ul cu Danemarca, care i-a ajutat pe elevii lui Gareth Southgate să se califice în finala Campionatului European.

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris un articol tranșant în care au asociat ceea ce s-a petrecut în partida din semifinala turneului final dintre Anglia și Danemarca cu rolul jucat de premierul britanic Boris Johnson în stoparea încercărilor de a crea Super Liga, o competiție care ar fi boicotat UEFA.

”Penalty-ul generos care i-a permis echipei lui Gareth Southgate să elimine Danemarca confirmă suspiciunile despre schimbul de favoruri dintre UEFA și Boris Johnson, considerat salvatorul fotbalului European, după atacul asupra Super Ligii”, a scris Gazzeta dello Sport, citată de AS.com.

”Boris Johnson a rămas in istorie drept omul care a salvat fotbalul european. Dacă teoria noastră este greșită, noi vom fi păcătoși, dar acest lucru este mai bun, decât să fim luați de fraieri”, au mai scris italienii.

Ulterior, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au șters respectivul articol, dar acesta a fost preluat de toate site-urile din străinătate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: