image
Sursa foto: jurnal.md

Rămân docili fostului regim; Frații Mițulescu, unul dintre care a urcat profesorii turci în avion, fac legea la SPIA și SIS

La doi ani de la căderea regimului Plahotniuc, și astăzi oameni loiali fostului regim rămân în organele de drept și de forță, în interesele unor politicieni. Declarații în acest sens au fost făcute la „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Printre cei loiali regimului Plahotniuc, implicați anterior în acțiuni de filaj, se numără și Constantin Mițulescu, care activează la SPIA (Serviciul protecție internă și anticorupție) al MAI. Acesta figurează și în conversațiile fostei Direcții 5 a MAI, publicate zilele trecute de Jurnal.md. La SPIA l-ar fi adus nimeni altul decât fostul director al SIS, Vasile Botnari, parte din anturajul fostului șef PD Vladimir Plahotniuc, dar și singurul figurant în dosarul privind expulzarea celor 7 profesori turci de la Liceul Orizont.

Or, Mițulescu este cel care personal a urcat profesorii turci în avion, expulzați în anul 2018 din Republica Moldova, și i-a însoțit în timpul zborului.

Iar fratele lui Mițulescu este o persoană-cheie în cadrul Serviciului de Informații și Securitate, fiind promovat recent în funcția de șef securitate internă de către directorul SIS, Alexandru Esaulenco, toți trei fiind oamenii lui Vasile Botnari.

„Republica Moldova, într-o perioadă recentă, a fost în totalitate la cheremul unor criminali. Am reușit să detronăm acea guvernare, dar fostul sistem și-a implementat sculele, persoanele docile și devotate, în toate structurile statului - MAI, SIS. Îi cunosc pe frații Mițulescu. La un moment dat am început să investighez cazul profesorilor expulzați și rolul lui Mițulescu a fost unul determinant. Am expediat Procuraturii Generale concluziile referitor la cazul cetățenilor turci și acolo erau sugestii și cu privire la dl Mițulescu. Rolul lui a fost determinant și dacă PG ar fi dat curs concluziilor mele din acea invesigație, azi am fi cunoscut mai multe lucruri”, a declarat fostul deputat Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii de la Jurnal TV.

Moțpan a mai adăugat că Ministerul de Interne rămâne și astăzi o structură foarte controversată și că, deși există acolo oameni capabili să curețe instituția, aceștia nu vor reuși să o facă în curând, indiferent cine va veni în fruntea instituției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: