image
Sursa foto: Epoch Times

„Introducerea mecanismului de confiscare extinsă a averilor ilicit dobândite – una dintre prioritățile Platformei DA”

Aplicarea mecanismului de confiscare extinsă a averilor ilicit dobândite de judecători, procurori, politicieni, este una dintre prioritățile Platformei Demnitate și Adevăr. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari.

„Vor fi pornite dosare penale în baza articolului 330/2 din Codul penal privind îmbogățirea ilicită. În cazul în care un demnitar de stat, un procuror sau un judecător nu va fi în stare să probeze sursa veniturilor pentru bunurile, scrise pe el sau pe rudele lui, avere respectivă urmează a fi confiscată și comercializată. Banii obținuți vor fi încasați în buget”, a explicat Alexandru Slusari.

„Jizdan, care toată viața a lucrat oficial în cadrul serviciului public, perfect nimerește sub incidența acestui mecanism cu vila lui de lux, scrisă pe socri”, a vicepreședintele Platformei DA.

Precizăm că ieri, RISE Moldova a publicat o investigație în care se arată că vila de lux a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, rămâne ascunsă în spatele socrilor săi, deşi recunoaşte că locuieşte în imobilul impunător. Locuinţa se află în oraşul Codru din municipiul Chişinău şi are o valoare de piaţă de aproximativ patru milioane de lei.

Conform documentelor cadastrale, locuinţa a fost dată în exploatare în 2011, pe când Jizdan era şef de direcţie la Ministerul de Interne. Terenul a fost cumpărat mult mai devreme, în 2006, când Jizdan avea o funcţie similară. Proprietari ai casei, dar şi ai terenului, sunt socrii ministrului — Petru şi Maria Croitoru. Însă aceştia sunt doar proprietari pe hârtie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: