image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Dodon va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile: „Mi-au spus că încălcarea e că vorbesc cu presa”

UPDATE 19:30 // Igor Dodon va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Totodată, Ghenadie Mereneanu, cumnatul lui Igor Dodon, a primit încă 20 de zile de arest preventiv.

„Mi-au spus că una dintre încălcări e că vorbesc cu presa”, a declarat Dodon după pronunțarea deciziei, adăugând că asupra judecătorilor sunt exercitate presiuni. El a adăuga că va ataca decizia în instanță superioară.

Procurorii spun că restricțiile pentru cei doi învinuiți rămân aceleași.

UPDATE 16:25 // Magistrații s-au retras în deliberări. Decizia urmează a fi anunțată la ora 18:00. Igor Dodon a declarat presei că, cele 30 de zile petrecute în arest la domiciliu au trecut calm. În această perioadă la domiciliul său nu au mai fost efecuate alte percheziții, a precizat Igor Dodon.

La Judecătorie a fost escortat și cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu. În privința acestuia magistrații solicită 30 de zile de arest în penitenciar.

__________________________

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, examinează în aceste momente demersul procurorilor anticorupție privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ședința se desfășoară cu ușile închise.

Amintim că pe data 17 iunie fostul șef al statului, Igor Dodon, s-a prezentat la Centrul Național Anticorupție însoțit de avocați, pentru a i se aduce la cunoștință motivarea procurorilor prin care cer prelungirea mandatului de arest preventiv la domiciliu.

Și atunci Igor Dodon a acuzat-o pe șefa statului Maia Sandu de fabricare a dosarului în care este învinuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).

Noutăţile partenerilor

comentarii: