image
Sursa foto: border.gov.md

Acte românești falsificate, ridicate în PTF Giurgiulești-Galați; Doi moldoveni, cercetați de polițiști

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au depistat doi moldoveni care dețineau acte falsificate. Dacă unul din ei urma să folosească documentul la locul de muncă, cel de-al doilea era în calitate de curier. Ambele cazuri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din țară, în seara zilei de 1 august.

La linia de control s-a apropiat un microbuz de rută Moldova –Germania.

Printre pasageri, polițiștii de frontieră au legitimat cetățeanul moldovean de 33 de ani, originar din satul Chioselia, r-nul Cantemir, care a fost supus unor cercetări adiționale, conform analizei de risc.

Acțiunea a fost cu rezultat, asupra persoanei s-a depistat o carte de identitate românească ce prezenta semne de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că a procurat documentul contra sumei de 150 de euro, gândind că astfel își va putea găsi în Germania un loc de muncă mai bine plătit.

La fel, în cadrul controlului de nivelul II polițiștii de frontieră au depistat o altă carte de identitate românească cu indici de falsificare.

În cazul dat este documentat șoferul unui microbuz de pe ruta Chișinău-Berlin, care s-a prezentat în punctul de trecere Giurgiulești –Galați către ora 23:30. Bărbatul a dosit documentul falsificat în portmoneul personal.

Contrafacerea actului a fost confirmată și după verificările cu tehnica specială de control. Din declarații s-a aflat că acesta a fost rugat de un conațional să transmită cetățeanului pe numele căruia este eliberat buletinul, care în prezent se află la Berlin.

Pe faptele date, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările, actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Persoanele documentate și-au continuat călătoria, însă doar după avizarea acestora de a se prezenta în cadrul investigațiilor inițiate pe faptul comiterii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: