image
Sursa foto: facebook.com / zelenskiy95

Preşedintele Ucrainei cere UE să rămână unită în faţa Rusiei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene să rămână unită în faţa Rusiei, în cadrul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, și după o serie de declaraţii controversate ale unor responsabili germani.

Zelenski a subliniat că pentru Ucraina este important să se păstreze unitatea tuturor ţărilor membre UE, în ceea ce priveşte protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării sale, pe fondul temerilor unei invazii ruse, a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit, luni, Uniunii Europene pentru ceea ce a spus că a fost o decizie ''în timp util'' de a oferi 1,2 miliarde de euro asistenţă macro-financiară pentru a sprijini Kievul în impasul său cu Rusia, relatează Reuters și AFP.

„Ucraina puternică este cheia securităţii europene”, a spus Zelenski într-un Tweet, după ce preşedinta Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a anunţat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina pentru a atenua efectele impasului cu Rusia.

Zelenski le-a mulţumit preşedintelui Consiliului European Charles Michel şi liderilor naţionali ai UE pentru solidaritate şi sprijin în starea de impas în care se află ţara sa cu Rusia, care a desfăşurat trupe de-a lungul graniţei lor comune.

„Vă sunt recunoscător, domnule preşedinte al Consiliului European şi liderilor ţărilor UE, ai căror diplomaţi rămân în statul nostru şi ne susţin, făcându-şi treaba”, a spus Zelenski într-o convorbire telefonică avută cu Charles Michel, potrivit Digi24.

Zelenski a precizat că Ucraina nu va răspunde provocărilor din partea rusă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: